Hoe een landingsnet voor vliegvissen te kiezen?

Voor vliegvissers hebben wijeen speciale modellijn Fencl King® en Fencl Queen®in drie matenM, L, XL, XXL. Deze landingsnetten onderscheiden zich door een stevig aan de constructie bevestigde magnetische houder, die u in staat stelt het hele schepnet aan een oogje van uw vliegvisvest te hangen, zodat u het schepnet altijd bij de hand hebt, klaar voor gebruik.

De voordelen van dit landingsnet

  • comfort voor de visser dankzij het intuïtieve, magnetische ophangsysteem voor op de rug
  • het met rubber gecoate net, waar geen haken in vast komen te zitten, absorbeert geen water of geuren en is zeer visvriendelijk
  • perfecte balans van het net, zwaartepunt in het handvat ⇒ eenvoudige bediening in het water
  • universele schroefdraad, mogelijkheid tot combinatie met een andere handgreep (verlengd/kort)


Systeem van het veiligheidskoord

Onze netten blijven drijven en beschikken over een veiligheidselement dat ervoor zorgt dat u het net niet in het water kwijtraakt.
Het veiligheidselement waar ik hier over schrijf is een uniek veiligheidskoord met een magnetisch ophangsysteem dat aan een rugzak of visvest bevestigd kan worden.

Er kan een met rubber beklede staaldraad aan worden gekoppeld, die m.b.v. een magneet verbonden is aan
uw broek of aan riem.

Het landingsnet is perfect beveiligd, zodat u in alle rust kunt vissen. Hetzelfde geldt voor het gebruik van een Belly Boat. U hoeft nooit meer op de bodem van een rivier of meer naar uw landingsnet te zoeken. Dankzij ons systeem is uw landingsnet altijd stevig vastgezet. Zeker het vermelden waard zijn ook onze Fencl handgrepen, die wij in houten of carbon uitvoering aanbieden.
U kunt ook zelf bepalen of u de voorkeur geeft aan een verlengde (40 cm) of een korte (15 cm) handgreep. Als u besluit een compleet landingsnet te kopen, zit de steel al aan het landingsnet vast.

Handvatten voor kopstukken van landingsnetten

Handgreep voor een kopstuk van een landingsnet van Fencl, 16 cm

  • korte design handgreep voor een kopstuk van een landingsnet: carbon, hout, edel rubber
  • ideaal in combinatie met het Fencl King® kopstuk van een landingsnet met een met rubber gecoat net, dat tevens kan worden voorzien van een magnetische houder

Handgreep voor een kopstuk van een landingsnet van Fencl, 40 cm