Hoe kies ik de juiste steel voor mijn landingsnet?

Landingsnetstelen dienen als verlengde, telescopische handgreep voor kopstukken van landingsnetten: met een vast frame of met inklapbare kopstukken, die opvallen door hun handzaamheid. Een andere gebruiksmogelijkheid van de telescopische steel is er een ​​haak voor een kruisnet aan te bevestigen, zodat men er aasvis mee kan vangen.

Image

Een belangrijke factor is de materiaalkeuze in relatie tot de levensduur van het landingsnet en het milieu. Daarom houden we vast aan het gebruik van traditioneel materiaal: duraluminium, dat we bovendien hebben verrijkt met een mengsel van silicium, waardoor de stijfheid van het materiaal en de sterkte van de steel met 20 % zijn toegenomen.

Alle stelen en handgrepen zijn voorzien van een universele vissersschroefdraad (een zgn. Engelse schroefdraad). Het handelt concreet om een Whitworth-schroefdraad 3/8-20, spoed 1-5, die compatibel is met alle kopstukken van landingsnetten.

Afhankelijk van de benodigde vismethode maakt men gebruik van landingsnetstelen van verschillende lengten:

Handvatten voor kopstukken van landingsnetten

Handgreep voor een kopstuk van een landingsnet van Fencl, 16 cm

Handgreep voor een kopstuk van een landingsnet van Fencl, 40 cm

Tweedelige landingsnetstelen

Landingsnetsteel, 1,2 m

Landingsnetsteel, 1,4 m

Landingsnetsteel, 2 meter

Driedelige landingsnetstelen

Landingsnetsteel, 1,8 m

  • driedelig, telescopisch, speciaal ontwikkeld voor kleine transportafstanden: 70 cm en maximale lengte: 180 cm
  • geschikt voor gebruik met de kopstukken Carp 600 en Fencl King® met met rubber gecoat net
  • ingeklapt past het landingsnet in elke vistas

Landingsnetsteel, 2,8 m

  • driedelig, telescopisch, geschikt voor het Fencl King® vaste landingsnetkopstuk met siliconen of met rubber gecoat net en voor vissen met een feeder of penvissen
  • transportafstand: 106 cm

Landingsnetsteel, 3,75 m

  • driedelig, telescopisch, geschikt voor het Fencl King® vaste landingskopstuk met siliconen of met rubber gecoat net en voor vissen met een feeder of penvissen
  • transportafstand: 142 cm

De telescopische stokken munten uit door de mogelijkheid vastgezet te worden op iedere gewenste lengte. Het vergrendelingssysteem werkt op basis van een soort boorkop. Deze hoeft slechts 90 graden verdraaid te worden, hierdoor wordt de wartelmoer losgemaakt, zodat de telescoop uitgeschoven kan worden tot de gewenste lengte, waarna we de wartelmoer weer 90 graden terugdraaien om de telescoop te vergrendelen.