Vissen op het kanaal

Het was weer een van die uitdagende dagen, met omstandigheden die niet zo goed waren. Dat betekende dat in het stilstaande kanaal alle structuren bevist moesten worden, en vooral heel geconcentreerd. In de winter heb je dan de neiging langzaam te vissen, met langere duikfasen, waarbij je af ​​en toe het aas op de bodem laat liggen. Niets van dit alles werkte, na twee uur ter plaatse en verschillende aaswisselingen gaf ik het bijna op. Eigenlijk wilde ik al gaan, maar toen ben ik overgestapt op springstaarten, ik weet niet waarom.

Een heel ongebruikelijk aas voor mij, omdat ik tijdens de actieve jacht eigenlijk nooit zoiets op een jigkop gebruik. Ik wierp het aas uit en toen het begon te zinken kreeg ik beet. Toen werd het hectisch.

Ten eerste had ik het helemaal niet verwacht, en ten tweede had ik de rest van mijn uitrusting al ingepakt. Dan was er nog het feit dat de oever behoorlijk steil was. Ik hield dus met één hand de hengel op spanning, gelukkig kon ik met m´n andere hand het landingsnet pakken, dat iets verderop achter mij lag. Gelukkig is de Predator Premium PRO XL van Fencl met één hand te bedienen. De steel van het landingsnet reikte vervolgens tot over de steile oever tot in het water en zo kon ik een prachtige snoek veilig landen. Ik maakte hem snel los, mat hem, maakte een foto en liet hem m.b.v. de Predator Premium PRO XL weer vrij. Het Fencl landingsnet is een vast onderdeel van mijn visuitstapjes geworden en ik zou niet meer zonder willen. Een absolute meerwaarde op de landingsnettenmarkt!

jjj

ig-pict fb-pict YouTube-pictogram