Vissen in een stuwmeer - test van het nieuwe karperlandingsnet Carp Fencl Premium

Met genoegen presenteer ik u een nieuw top-landingsnet van het bedrijf Fencl®. Het kostte een jaar om alles tot absolute perfectie te ontwikkelen. Nu had ik de gelegenheid om het net te testen tijdens het vissen op karper en graskarper, in een stuwmeer.

Karperlandingsnet Fencl Carp Premium®

We hebben veel nadruk gelegd op al deze kenmerken en daarom hebben we het unieke, hoogwaardige landingsnet Fencl Karásek® in 4 kleurvarianten ontwikkeld, zodat iedere kleine visser een keuze kan maken op basis van zijn favoriete kleuren.

IMG-20220624-WA0017

Ieder jaar maak ik een lange visreis van 14 dagen. Wanneer anders dan juist deze tijd van het jaar zou je een nieuw landingsnet moeten uitproberen? Op de derde dag van de expeditie kwam meneer Slánek mij dit juweeltje brengen. Aan de ontwikkeling van dit landingsnet hebben ook vissers deelgenomen. Wat andere karperschepnetten missen, is hier wel aanwezig, en nog veel meer. Toen ik het net voor het in mijn handen had, was ik aangenaam verrast.

Al direct op het eerste gezicht overtuigt het landingsnet door zijn hoogwaardige afwerking. Elk gebruikt onderdeel is goed doordacht. Ik zou beginnen met het gedeelte waar de armen van het landingsnet met een draaibeweging losgemaakt kunnen worden van het kruis. Je hoeft niet na te denken over welke kant je het landingsnet op moet draaien en waar je moet duwen, want het functioneert beide kanten op, wat belangrijk is als je de vis in het landingsnet wilt krijgen.

Dus met één beweging laat ik de armen los, die als een schaar dichtvouwen. Ik pak de armen vast en trek ze in één beweging uit het kruis om de karper vervolgens eenvoudig op de mat te leggen.

Een ander voordeel is zeker het met rubber gecoate, fijne net, dat visvriendelijk is, waarin geen haken vast blijven steken en dat zelfs niet stinkt omdat het makkelijk af te spoelen is. Ik denk dat sommigen zullen merken dat het iets zwaarder is dan het klassieke polyester net, maar er zijn gebieden waar met een rubber gecoat net een must is. Het Fencl-logo is ook van rubber, zodat het niet snel vies wordt.

De eigenaren van Fencl hebben aan alles gedacht en de armen voorzien van een speciaal Eva-foam, waardoor de armen op het water blijven drijven. De onderkant van het landingsnet kan met behulp van een magneet aan het kruis worden bevestigd. Zodra ik een vis in het landingsnet heb, laat de magneet los.

De eenvoudige bediening en het ditto onderhoud wil ik zeker benadrukken, want ook al zou mijn landingsnet beschadigd raken, dan weet ik dat ik door de aanschaf van dit product ook recht heb op levenslange service.

Mijn beoordeling van het landingsnet? 10/10 punten! Ik ben blij dat ik met mijn ervaring een bijdrage heb kunnen leveren aan de ontwikkeling van dit landingsnet.

Veel succes met vissen!
Jessica

ig-pict fb-pict YouTube-pictogram

Landingsnetten voor karpers

Ons aanbod bevat drie modellijnen van landingsnetten voor karpers. Bij elke uitvoering is het mogelijk het kopstuk en de telescoopsteel afzonderlijk aan te schaffen, maar tegelijkertijd kunt u kiezen voor een landingsnet dat als volledige set geleverd wordt.