Hoe kies je een karperlandingsnet?

Landingsnet voor karpers Fencl Carp Premium® 105 cm / 2-delig

Een revolutionair landingsnet, zeer geliefd onder een brede groep vissers, die de voorkeur geeft aan een kwaliteitsvisuitrusting die hen alle comfort en betrouwbaarheid biedt.

Slimme oplossing, modern design

Het oorspronkelijke idee voor het ontwerp en de ontwikkeling van dit landingsnet ontstond jaren geleden, in de tijd dat Fencl zich technologisch doorontwikkelde naar het niveau van de moderne Europese markt. De belangrijkste inspiratiebron bestond uit het idee om de bediening bij het uit het middenstuk van het landingsnet trekken van de armen zoveel mogelijk te vereenvoudigen, zodat de vis voorzichtig en snel naar de vismat overgebracht kan worden.

Gaandeweg, tijdens de verdere ontwikkeling van dit type landingsnet, verschenen er andere innovaties, zoals de mogelijkheid voor drijvende armen te kiezen. Deze variant wordt veel gebruikt door vissers die vis vangen vanuit een boot, omdat ze na het vangen van een vis binnen enkele seconden het kopstuk van het landingsnet loskoppelen, het oprollen en vrij op het wateroppervlak laten drijven, terwijl de hengel wordt weggelegd. Vervolgens wordt het kopstuk van het landingsnet met de vis eenvoudig en voorzichtig overgebracht naar de boot.

Deze variant heeft zich bijvoorbeeld bewezen in IBCC-wedstrijden, waar snelheid en precisie nodig zijn.

1528-1

Hoge kwaliteit

Dit landingsnet is van hoge kwaliteit, niet alleen door het gebruik van de beste materialen, maar ook dankzij onze uitstekende machinebouwkundige kennis, waarbij alle constructieve oplossingen door onze eigen constructeur in Tsjechië worden gecreëerd. Het is niet iets dat al op de markt is, nee, het is een technologie die vanaf het kleinste onderdeeltje volledig op onze tekentafel is ontstaan. De vorm van het landingsnet, die u nu op de markt aantreft, heeft het een lange weg afgelegd en heeft ons veel tijd en inspanning gekost.

1528-1

ONE-TOUCH-mechanisme

Het Fencl mechanisme, dat simpelweg ONE-TOUCH genoemd mag worden, is een one-touch-systeem waarbij de moer in beide richtingen gedraaid kan worden om de armen van het landingsnet los te laten. Het is ontwikkeld voor zowel rechts- als linkshandigen, en het is dus niet nodig na te denken over de richting waarin de rotatie bij het oppakken van de vis uitgevoerd moet worden. Het middendeel is voorzien van een universele schroefdraad, waardoor het op elke landingsnetsteel gezet kan worden. Tegelijkertijd kan dit systeem echter niet gebruikt worden in combinatie met andere dan de originele armen, omdat de armen van ons landingsnet speciaal zijn aangepast. De glasvezelarmen met kruisverbinding zijn voorzien van uiteinden van roestvrij staal, waarin zich een magneet bevindt die helpt het geheel eenvoudiger in het kruis van het landingsnet te kunnen steken.

En dit jaar hebben we dit landingsnetmodel nog verder doorontwikkeld! We hebben nu de mogelijkheid gelanceerd om naar eigen voorkeur een Carp Premium landingsnet samen te stellen. En wat betekent dit? U kunt kiezen of u een klassiek polyester of een met rubber gecoat net wilt. Fencl verstrekt u graag de mogelijkheid zelf uw keuze te maken, zodat u over verschillende configuratiemogelijkheden en een groter aanbod beschikt.

Het Carp Premium landingsnet is voor het tweede jaar op de markt en wij danken u voor de geweldige feedback en referenties. We zijn blij dat het gelukt is iets op markt te brengen dat echt ontbrak!

1528-1